כוח לעובדים – גם למטפלים ברפואה משלימה

לפני כמה חודשים הענקתי לעצמי במתנה טיפול שיאצו. המטפלת המוכשרת שלי, שסיימה לפני זמן לא רב את לימודיה, סיפרה לי שהחלה לעבוד באחת מקופות החולים, שהיא לומדת מזה המון, שהיא עובדת כמו מטורפת, בלי שהיתה לה בחירה של ממש לגבי מספר ואורך המשמרות שלה.

קופת חולים זה עסק כלכלי, צריך להספיק כמה שיותר מטופלים בכמה שפחות זמן, איכות הטיפול היא ממש לא הדבר שנמצא בראש סדר העדיפויות.

זה לא חדש ולא מפתיע, אני אישית משתדלת שלא להגיע לקופת חולים אלא אם אני חייבת, כי בחלק לא מבוטל מהביקורים שלי אצל רופא/ה הרגשתי שאני על פס ייצור. אני כרטיס מגנטי + בעיה שצריך לפתור, במהירות האפשרית ובמינימום עיכוב.

הגישה הזו כמובן מנוגדת לחלוטין לכל מה שהרפואה המשלימה מבוססת עליו – קשר אישי עם המטופל, אבחון שנובע מתשאול מעמיק ונוגע בכל תחומי החיים, וראייה כוללת של הפיזי והרגשי, ספציפית לאדם ולא לסימפטום ממנו הוא סובל.

לא יצא לי לקבל טיפול 'משלים' דרך קופת חולים, ואני רק יכולה לנחש שעם כל הרצון הטוב של המטפלים, הם לא תמיד יכולים להעניק את הטיפול המיטבי, שהיו רוצים להעניק, כשהם עובדים בתנאי לחץ ותגמול נמוך כאלה.

יש לזה מחיר, ומי שמשלם אותו הם המטפלים שעובדים שעות ארוכות בתנאים שלא ייאמנו (25 ש"ח לטיפול?), בעוד הקופה, תרתי משמע, סופרת את הכסף.

 

שמחתי להתעדכן שמטפלי קופ"ח כללית משלימה הקימו ועד עובדים בסיוע ארגון 'כוח לעובדים', ואני מאחלת להם הרבה הצלחה במשא ומתן על מה שאמור היה להינתן להם בלי משא ומתן.

 

וכאן כתבה יעל קונש, מורה לפלדנקרייז ויו"ר האיגוד.

 

 

4 מחשבות על “כוח לעובדים – גם למטפלים ברפואה משלימה

  1. אלטרנטיבי" טוב או טיפול "קונבנציונלי" טוב" לא הולך לקופת החולים ומשלם 25 ש"ח לשעה, אלא הולך למטפל פרטי ומשלם הרבה יותר. אין ספק שקופות החולים מרוויחות מהעניין שהבאת – הם יכולות לספק שירות נוסף בעלות לא גבוהה מבחינתן. גם אותה מטפלת מרוויחה – היא זוכה לנסיון ועוד בתשלום מבלי שהיא צריכה להתחיל להריץ קליניקה עצמאית על הקושי והסיכונים הכלכליים הכרוכים בכך. גם אוכלוסיית המנויים מרוויחה – מי שאין להם כסף רב, או לחילופין, הקמצנים שיש להם, יכולים לזכות במסאז' מאוד נחמד במחיר של גופיית סבא. קצת קשה לי להבין מה את רוצה בדיוק!

  2. אני מבין כעת שמדובר ב-25 ש"ח שעוברים למטפל ואילו התשלום לקופה הוא כמחצית מהתשלום ה"רגיל". אפילו בתנאים אלה, אני לא מצליח להבין מה את רוצה – קופות החולים מספקות קליניקה, שירותי מזכירות, וחשוב מכל – נוטלות את הסיכון הכלכלי עליהן ובתמורה מספקות אפשרות לנסיון שאותו אפשר לתרגם בעתיד להכנסה (אני מניח שאת הכסף שיעשו המטפלים בעתיד הם לא יחלקו עם קופת החולים…).

  3. dugmanegdit, הראיה של הדברים היא צרה ושטחית.
    אם אני הולכת לעבוד בקופת חולים אני הולכת לעבוד שם. אם אני הולכת לעשות סטאז'- זה כבר משהו אחר. אבל כשאני הולכת לעבוד בקופה- אני מצפה לתנאים מינימלים (שלא לדבר על בסיסים, שלא לדבר על ימי הבראה- אפשר להמשיך כך לנצח), ואני לא הולכת לשם כי הקופה עשתה לי טובה ועזרה לי להימנע מפתיחת קליניקה עצמאית מתוך מחשבה שהיא תיכשל. קופת חולים לא עושה לי טובה כשהיא לא משלמת לי דברים בסיסים שכל עובד במדינה הזו צריך לקבל.

    יש מטפלים מעולים בקופות החולים, צריך למצוא אותם. ממש כמו שיש רופאים מצוינים בקופת חולים- צריך רק למצוא אותם.

    ותמי- שמחתי לראות שהרשומה שלי הביאה את התגובה שלך, אני בטוחה שזה יעזור למאבק!

    המשך שבוע טוב,
    יעל

  4. dugmanegdit,
    אפשר לומר את מה שאתה טוען על כל שכיר בכל מקצוע אחר כמעט. המשרד מספק לו עבודה, שירותי משרד, אפילו שירותים, חוסך לו חשבון חשמל בבית וסיכון או סתם כאב ראש של להיות עצמאי. לפי ההגיון הזה לאף אחד לא מגיע יותר משכר מינימום וגם לא תנאים אחרים, ושיגידו תודה גם על זה.
    ולענייננו – אם קופות החולים מספקות שירותי רפואה משלימה, ומקפידות להעסיק מטפלים בעלי תעודות שלמדו כמה שנים כדי לעסוק במקצוע הזה, אז ראוי לשלם להם שכר הוגן, בתנאים חוקיים וסבירים (לגלות בסוף החודש שקיבלת סכום נמוך על טיפולים בגלל מבצע של הקופה ובלי שיש לך יכולת בחירה בעניין לא נשמע לי סביר בכלל).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s